Vertrouwen

Verantwoordelijkheid nemen schept vertrouwen
Maandag wordt het huiswerk van afgelopen donderdag besproken en donderdag dat van maandag. Er ligt altijd een extra stapeltje huiswerkbladen in de klas voor het geval het huiswerk is zoekgeraakt. Het is vrijdagmiddag 17 uur, ik sta op het punt naar huis te gaan als de buitenbel gaat. Tom staat op de stoep. 'Ik ben m'n huiswerk vergeten meester. Is er nog een extra blad in de klas?' Yes! Vrolijk en voldaan ga ik het weekend in: deze leerling neemt zijn verantwoordelijkheid!

Wij hebben het volste vertrouwen dat onze leerlingen de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces en zich zo ontwikkelen naar hun eigen mogelijkheden.

Ouders aan het woord

"De leerkrachten kijken goed naar wie mijn kind is."

"Ze hebben haar veiligheid en vertrouwen gegeven om zich te ontwikkelen. Niet opjagen, maar haar tempo volgen. Hier ben ik heel tevreden over."